Таг: Владимир Талески

1 2 3 4 14 20 / 132 НАПИСИ
„ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛОТ“ ЌЕ ОПСТАНЕ И СО НОВИТЕ ДИРЕКТОРИ ВО БИТОЛА

„ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛОТ“ ЌЕ ОПСТАНЕ И СО НОВИТЕ ДИРЕКТОРИ ВО БИТОЛА

Новото раководство на Народниот театар од Битола годинава ќе го одржи „Битола Шекпсир фестивалот“, иако како проект пред шест години го започна претхо ...
ДЕЛ ОД БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОСТАНАА БЕЗ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ, НАДЛЕЖНИТЕ НЕ САКААТ ДА ИМ СЕ ПОВТОРИ „ТРАНСПОРТЕР“

ДЕЛ ОД БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ ОСТАНАА БЕЗ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ, НАДЛЕЖНИТЕ НЕ САКААТ ДА ИМ СЕ ПОВТОРИ „ТРАНСПОРТЕР“

Неколку денови без бесплатен школски превоз се учениците од медицинското училиште „Д-р Јован Калаузи“ и гимназијата „Јосип Броз Тито“ од Битола. Догов ...
24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ И МОНИТОРИНГ ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

24-ЧАСОВНО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ И МОНИТОРИНГ ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Општина Битола распиша тендер за 24-часовно обезбедување и мониторинг на Офицерскиот дом, споменик на културата од прва категорија. Целта е да се зашт ...
ЛУСТЕРОТ ОД ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ Е КАКО И СЕКОЈ ДРУГ, НЕ Е КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ТВРДИ ОДБРАНАТА НА ТАЛЕСКИ, ОБВИНЕТ ЗА НЕГРИЖА

ЛУСТЕРОТ ОД ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ Е КАКО И СЕКОЈ ДРУГ, НЕ Е КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, ТВРДИ ОДБРАНАТА НА ТАЛЕСКИ, ОБВИНЕТ ЗА НЕГРИЖА

Битолскиот ексградоначалник Владимир Талески на денешното судење во Основниот суд во Битола по обвинението за негрижа за Офицерскиот дом рече дека апс ...
НОВА КРИВИЧНА ЗА ТАЛЕСКИ И ВРАБОТЕНИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА, НАБАВУВАЛЕ МАСЛО ЗА ГРЕЕЊЕ БЕЗ АНЕКС ДОГОВОРИ И ОД ФИРМА БЕЗ ЛИЦЕНЦА

НОВА КРИВИЧНА ЗА ТАЛЕСКИ И ВРАБОТЕНИ ВО ОПШТИНА БИТОЛА, НАБАВУВАЛЕ МАСЛО ЗА ГРЕЕЊЕ БЕЗ АНЕКС ДОГОВОРИ И ОД ФИРМА БЕЗ ЛИЦЕНЦА

Битолската полиција поднесе нови кривични пријави против ексградоначалникот на Битола Владимир Талески и негови соработници од претходната локална сам ...
ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

Годинава нема да се издвојат пари од државниот буџет за киното „Манаки“ во Битола,  кое пред пет години почна да го гради ексградоначалникот на Битола ...
ТАЛЕСКИ Е ЖИВОТНО ЗАИНТЕРЕСИРАН СУДЕЊЕТО ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ДА ЗАВРШИ ШТО ПОСКОРО, НО ДЕНЕС ПАК БАРАШЕ  ОДЛАГАЊЕ

ТАЛЕСКИ Е ЖИВОТНО ЗАИНТЕРЕСИРАН СУДЕЊЕТО ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ДА ЗАВРШИ ШТО ПОСКОРО, НО ДЕНЕС ПАК БАРАШЕ  ОДЛАГАЊЕ

Во Основниот суд во Битола денес повторно беше одложено судењето на ексградоначалникот на Битола Владимир Талески, обвинет за несовесно работење во сл ...
НАД 74.000 ЕВРА ГОДИШНО ПЛАЌАЛ ТАЛЕСКИ ЗА ПОЗДРАВИ И ЧЕСТИТКИ ВО МЕДИУМИТЕ

НАД 74.000 ЕВРА ГОДИШНО ПЛАЌАЛ ТАЛЕСКИ ЗА ПОЗДРАВИ И ЧЕСТИТКИ ВО МЕДИУМИТЕ

Од 65.000 до над 74.000 евра годишно исплаќала Општина Битола додека бил градоначалник Владимир Талески за услуги и преплати во печатени и електронски ...
ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО БИТОЛА ОТИДОА ЗА ДОГОВОРОТ ЗА СТАДИОН НА ТАЛЕСКИ

ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО БИТОЛА ОТИДОА ЗА ДОГОВОРОТ ЗА СТАДИОН НА ТАЛЕСКИ

Во услови кога Битола се соочува со големо аерозагадување, дел од општинските пари не може да се искористат за краткорочни мерки зашто Општината е при ...
ТАЛЕСКИ БАРА ДА СЕ СНИМА И СУДЕЊЕТО ВО БИТОЛА ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ, РОЧИШТЕТО ОДЛОЖЕНО

ТАЛЕСКИ БАРА ДА СЕ СНИМА И СУДЕЊЕТО ВО БИТОЛА ЗА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ, РОЧИШТЕТО ОДЛОЖЕНО

Поранешниот битолски градоначалник Владимир Талески им се обрати на новинарите со „среќни, задоволни, видовте, разбравте“ по одлагањето на судскиот пр ...
1 2 3 4 14 20 / 132 НАПИСИ