Таг: водоснабдување

1 217 / 17 НАПИСИ
ОД НОЌЕСКА ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ШТИП Е БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ И СЕ СНАБДУВА ОД ЦИСТЕРНИ

ОД НОЌЕСКА ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ШТИП Е БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ И СЕ СНАБДУВА ОД ЦИСТЕРНИ

Општина Штип само што најави пониски цени на водата за пиење за десет проценти, а од ноќеска на полноќ, поголем дел од градот е со нарушено водоснабду ...
ВО КУМАНОВО ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 10.000 ЕЛЕКТРОНСКИ ВОДОМЕРИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

ВО КУМАНОВО ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 10.000 ЕЛЕКТРОНСКИ ВОДОМЕРИ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

Кон средината на наредниот месец, ЈП „Водовод“ ќе започне со замена на старите електронски водомери со нови во системот на водоснабдување во Општина К ...
ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

Со месеци наназад, жителите од повеќе велешки улици реагираа на честите прекини во водоснабдувањето, но и на раскопаните улици и на тоа што никако да ...
НЕВРЕМЕТО ГО ОДНЕСЕ МОСТОТ ВО ПОРОЈ, СЕЛАНИТЕ БАРААТ ИТНА ПОМОШ

НЕВРЕМЕТО ГО ОДНЕСЕ МОСТОТ ВО ПОРОЈ, СЕЛАНИТЕ БАРААТ ИТНА ПОМОШ

Вчерашното кракотрајно невреме кое попладнето го зафати Тетово и околината повторно им причини штети и проблеми на жителите на село Порој. Околу четир ...
ПЕДЕСЕТИНА ИЛЈАДИ ЖИТЕЛИ НА КАВАДАРЦИ И НЕГОТИНО ПИЈАТ ЖОЛТА ВОДА, ВЛАСТИТЕ ТВРДАТ ДЕКА Е ИСПРАВНА

ПЕДЕСЕТИНА ИЛЈАДИ ЖИТЕЛИ НА КАВАДАРЦИ И НЕГОТИНО ПИЈАТ ЖОЛТА ВОДА, ВЛАСТИТЕ ТВРДАТ ДЕКА Е ИСПРАВНА

Педесетина илјади жители од Кавадарци, Неготино и Росоман и неколку села веќе неколку дена пијат вода со жолтеникава боја, многумина од нив стравувајќ ...
РИЗИЧНО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НАД 2.000 ЛУЃЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

РИЗИЧНО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО НА НАД 2.000 ЛУЃЕ ВО КАВАДАРЕЧКО

Ризично е водоснабдувањето на 2.142 жители од кавадаречки и росомански села, кои вода обезбедуваат преку локални селски водоводи, природни чешми и бун ...
ПОЛА ОХРИДСКО КРАЈБРЕЖЈЕ ОСТАНА БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ДЕФЕКТ

ПОЛА ОХРИДСКО КРАЈБРЕЖЈЕ ОСТАНА БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ДЕФЕКТ

Половина охридско крајбрежје попладнево е без вода, поради дефект на главната водоводна цевка што води од хотелите Метропол до селото Пештани. Без вод ...
1 217 / 17 НАПИСИ