Таг: водовод

1 4 5 6 7 60 / 63 НАПИСИ
ЕЛЕМ ДОБИ 90 ДЕНА ЗАБРАНА ЗА ИЗГРАДБА НА ЖИЧАРА НА ПОПОВА ШАПКА

ЕЛЕМ ДОБИ 90 ДЕНА ЗАБРАНА ЗА ИЗГРАДБА НА ЖИЧАРА НА ПОПОВА ШАПКА

АД„Електрани на Македонија“ доби забрана за градба на шестоседата жичара на Попова Шапка, од Државниот инспекторат за животна средина. Оваа забрана, к ...
ПОЛА ТЕТОВО НЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ,  ПОЛА СО ЦРЕВА ГИ МИЈАТ УЛИЦИТЕ

ПОЛА ТЕТОВО НЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ,  ПОЛА СО ЦРЕВА ГИ МИЈАТ УЛИЦИТЕ

Како дваесетина години наназад, така и оваа година тетовци се мачат со недостаток од вода за пиење. На температири од 40 степени делови од градот со ч ...
НА МАКЕДОНИЈА Ѝ СЕ ПОТРЕБНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ, ВОДОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИИ, ПОКАЖА НАЦИОНАЛНАТА СТУДИЈА ЗА ВОДИ

НА МАКЕДОНИЈА Ѝ СЕ ПОТРЕБНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ, ВОДОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИИ, ПОКАЖА НАЦИОНАЛНАТА СТУДИЈА ЗА ВОДИ

  Македонија треба да вложи 1,35 милијарди евра во пречистителни станици, водоводни и канализациски системи во наредните 21 година. Ова е глав ...
СЕКНУВААТ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ, ОД ОТВОРИТЕ ЕДВАЈ КАПЕ ВОДА

СЕКНУВААТ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ, ОД ОТВОРИТЕ ЕДВАЈ КАПЕ ВОДА

Билјанините Извори кај Охрид секнуваат, од бетонските отвори капе вода. Гостите кои задолжително го посетуваат овој локалитет денес се обидуваа да нап ...
ЗАГАДЕНА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА 2.200 ЖИТЕЛИ ВО КАВАДАРЕЧКИТЕ СЕЛА

ЗАГАДЕНА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА 2.200 ЖИТЕЛИ ВО КАВАДАРЕЧКИТЕ СЕЛА

И натаму е ризично водоснабдувањето за 5 проценти од населението во Kавадаречко, или за 2.142 жители, кои со вода за пиење се снабдуваат преку локални ...
БИТОЛЧАНИ ПОЛЕВААТ БАВЧИ И ДВОРОВИ, МОЖЕ ДА СНЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

БИТОЛЧАНИ ПОЛЕВААТ БАВЧИ И ДВОРОВИ, МОЖЕ ДА СНЕМА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Рекордна потрошувачка на вода беше регистрирана викендот во Битола кога беа измерени 40 степени Целзиусови. Од јавното претпријатие „Водовод“ соопштиј ...
СКОПСКИ РАШТАК БЕЗ ВОДА ЦЕЛ МЕСЕЦ, СТАРИОТ ВОДОВОД СЕ РАСИПАЛ, НОВИОТ ФИНАСИРАН ОД ЕУ, НЕДОВРШЕН

СКОПСКИ РАШТАК БЕЗ ВОДА ЦЕЛ МЕСЕЦ, СТАРИОТ ВОДОВОД СЕ РАСИПАЛ, НОВИОТ ФИНАСИРАН ОД ЕУ, НЕДОВРШЕН

Скопски Раштак при два водоводи, еден месец, живее без вода. На стариот водовод има дефект, а новиот, чиј краен рок за завршување беше 1 јуни, сè уште ...
ВОДАТА ВО ТЕТОВСКИОТ ВОДОВОД ПОВТОРНО СЕ ЗАМАТИ

ВОДАТА ВО ТЕТОВСКИОТ ВОДОВОД ПОВТОРНО СЕ ЗАМАТИ

Во одделни делови на Тетово забележано е заматување на водата за пиење од градскиот водовод во текот на вчерашниот ден. Од ЈКП „Тетово“ велат дека тоа ...
АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ПОДАРИЈА ВОДОМЕРИ, ОСТАНУВА УШТЕ ДА ДОБИЈАТ ЧИСТА ВОДА ВО ПАЛЧИШТЕ

АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ ПОДАРИЈА ВОДОМЕРИ, ОСТАНУВА УШТЕ ДА ДОБИЈАТ ЧИСТА ВОДА ВО ПАЛЧИШТЕ

Во селата Камењане, Долно Палчиште, Калник и Синичане од општина Боговиње ќе се започне со монтирање на 2.800 водомери во рамките на проектот за одржл ...
СРЕДБАТА ИВАНОВ-НИКОЛИЌ ГО ОДЛОЖИ ЗАФАТОТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ВО БИТОЛА

СРЕДБАТА ИВАНОВ-НИКОЛИЌ ГО ОДЛОЖИ ЗАФАТОТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА ВО БИТОЛА

Зафатот на водоводниот систем во Битола е одложен за в понеделник за да не остане градот без вода за време на денешната средба на македонскиот и српск ...
1 4 5 6 7 60 / 63 НАПИСИ