Таг: забрана

1 2 3 16 10 / 153 НАПИСИ
ЕКОНОМСКАТА ДИРЕКТОРКА НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ИЉАЗИ, ИМ ЗАБРАНИ НА ВРАБОТЕНИТЕ ДА ДАВААТ ИЗЈАВИ ЗА МЕДИУМИТЕ

ЕКОНОМСКАТА ДИРЕКТОРКА НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ИЉАЗИ, ИМ ЗАБРАНИ НА ВРАБОТЕНИТЕ ДА ДАВААТ ИЗЈАВИ ЗА МЕДИУМИТЕ

На огласната табла на Клиниката за токсикологија објавена е наредба од организациската директорка Бесија Иљази со која им забранува на докторите, сест ...
ИТАЛИЈА ЈА ЗАБРАНИ ЈОГАТА СО КУЧЕНЦА БИДЕЈЌИ Е ШТЕТНА ЗА НИВНОТО МЕНТАЛНО И ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ

ИТАЛИЈА ЈА ЗАБРАНИ ЈОГАТА СО КУЧЕНЦА БИДЕЈЌИ Е ШТЕТНА ЗА НИВНОТО МЕНТАЛНО И ФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ

Италијанското министерство за здравство ги забрани часовите по јога со кученца, велејќи дека треба да учествуваат само возрасни кучиња за да се заштит ...
АМЕРИКАНСКИОТ КОНГРЕС ГО УСВОИ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА ТИКТОК, НО ТОА НЕМА ДА СЕ СЛУЧИ ТАКА БРЗО

АМЕРИКАНСКИОТ КОНГРЕС ГО УСВОИ ЗАКОНОТ ЗА ЗАБРАНА НА ТИКТОК, НО ТОА НЕМА ДА СЕ СЛУЧИ ТАКА БРЗО

Американскиот Сенат го изгласа законот кој би можел да доведе до забрана на популарната апликација ТикТок во САД, но тоа сепак нема да се случи така б ...
ГЕРМАНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА ЌЕ ЗАБРАНИ ПУШЕЊЕ КАНАБИС ВО СТАНИЦИТЕ, ОТКАКО СЕ ЛЕГАЛИЗИРА МАРИХУАНАТА

ГЕРМАНСКАТА ЖЕЛЕЗНИЦА ЌЕ ЗАБРАНИ ПУШЕЊЕ КАНАБИС ВО СТАНИЦИТЕ, ОТКАКО СЕ ЛЕГАЛИЗИРА МАРИХУАНАТА

На патниците на „Дојче бан“, германскиот државен железнички оператор, нема да им биде дозволено да пушат канабис на железничките станици по легализаци ...
ПОЛСКИТЕ ПРАТЕНИЦИ ПОДДРЖАА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНИ ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА НА АБОРТУСОТ

ПОЛСКИТЕ ПРАТЕНИЦИ ПОДДРЖАА ПРЕДЛОГ-ЗАКОНИ ЗА УКИНУВАЊЕ НА ЗАБРАНАТА НА АБОРТУСОТ

Полскиот парламент денеска изгласа одлука со која четири предлог-закони за абортусот ќе бидат испратени во специјална комисија. Полска ги има најстрог ...
ВРХОВНИОТ СУД НА АРИЗОНА ЈА ВРАТИ ВО СИЛА РЕЧИСИ ЦЕЛОСНАТА ЗАБРАНА ЗА АБОРТУС ОД 1864

ВРХОВНИОТ СУД НА АРИЗОНА ЈА ВРАТИ ВО СИЛА РЕЧИСИ ЦЕЛОСНАТА ЗАБРАНА ЗА АБОРТУС ОД 1864

Врховниот суд на Аризона пресуди дека оваа сојузна држава може да спроведе речиси целосна забрана за абортус стара 160 години. Законот од 1864 година, ...
ПРЕТСТАВНИЧКИОТ ДОМ ИЗГЛАСА ЗАБРАНА НА ТИКТОК ВО САД

ПРЕТСТАВНИЧКИОТ ДОМ ИЗГЛАСА ЗАБРАНА НА ТИКТОК ВО САД

Претставничкиот дом на американскиот Конгрес со големо мнозинство усвои предлог-закон со кој од кинескиот сопственик на ТикТок „Бајтденс“ се бара да г ...
АМЕРИКАНСКИОТ КОНГРЕС ЌЕ ГЛАСА ЗА ЗАБРАНА НА ТИКТОК, ОД НЕГОВИОТ СОПСТВЕНИК СЕ БАРА ДА ГИ ПРЕКИНЕ ВРСКИТЕ СО КИНА

АМЕРИКАНСКИОТ КОНГРЕС ЌЕ ГЛАСА ЗА ЗАБРАНА НА ТИКТОК, ОД НЕГОВИОТ СОПСТВЕНИК СЕ БАРА ДА ГИ ПРЕКИНЕ ВРСКИТЕ СО КИНА

Кина предупреди дека предложената забрана на ТикТок ќе им се врати на САД, во пресрет на денешното гласање во Конгресот за забрана на оваа апликација. ...
НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ЗА ДИТЕПЕР НЕМА ДА СЕ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКИТЕ ВО ЦЕЛА ДРЖАВА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

НЕВАКЦИНИРАНИ ДЕЦА ЗА ДИТЕПЕР НЕМА ДА СЕ ПРИМААТ ВО ГРАДИНКИТЕ ВО ЦЕЛА ДРЖАВА, РЕЧЕ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Забрана за прием на невакцинирани или некомплетно невакцинирани деца со ДиТеПер вакцината има не само во Скопје, туку на ниво на цела држава, кажа ден ...
ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР ОД 11 МАРТ НЕМА ДА СЕ ПРИМААТ ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ

ДЕЦА НЕВАКЦИНИРАНИ ЗА ДИТЕПЕР ОД 11 МАРТ НЕМА ДА СЕ ПРИМААТ ВО СКОПСКИТЕ ГРАДИНКИ

Од понеделник (11 март) ќе биде забранет прием во градинките на деца кои не се се вакцинирани или се нецелосно вакцинирани со ДиТеПер вакцината, соопш ...
1 2 3 16 10 / 153 НАПИСИ