Таг: Закон за јазици

1 2 3 10 / 22 НАПИСИ
ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК“ ЌЕ ПОСТАПАМ СПОРЕД УСТАВОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВСКИ

ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК“ ЌЕ ПОСТАПАМ СПОРЕД УСТАВОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ КОСТОВСКИ

Законот за употреба на јазиците сè уште не е пристигнат во „Службен весник“, изјави денеска директорот на ЈП „Службен весник“ Мартин Костовски. Пре ...
ПУШЕЊЕ СО ЈАЗИК

ПУШЕЊЕ СО ЈАЗИК

1 Многумина имаат мислење за Законот за употреба за јазиците, иако верувам дека не ни знаат што е напишано во него. Многумина се против законот, оти м ...
НИКОЈ НЕ ПОПУШТА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ, МНОЗИНСТВОТО СЕ МАЧИ ДА ОБЕЗБЕДИ КВОРУМ ВО СОБРАНИЕТО

НИКОЈ НЕ ПОПУШТА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ, МНОЗИНСТВОТО СЕ МАЧИ ДА ОБЕЗБЕДИ КВОРУМ ВО СОБРАНИЕТО

Нема договор меѓу власта и опозицијата за одблокирање на донесувањето на Законот за употреба на јазиците и на реформските закони предвидени во извешта ...
ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ 35 ИЛЈАДИ АМАНДМАНИ СПОРЕД СУГЕСТИИТЕ НА ЃОРГЕ ИВАНОВ, ВЕЛИ ИЛИЈА ДИМОВСКИ

ВМРО-ДПМНЕ ПОДНЕСЕ 35 ИЛЈАДИ АМАНДМАНИ СПОРЕД СУГЕСТИИТЕ НА ЃОРГЕ ИВАНОВ, ВЕЛИ ИЛИЈА ДИМОВСКИ

Ако претседателот на Собранието Талат Џафери одлучи Собранието да не ги разгледа амандманите на ВМРО-ДПМНЕ поднесени за Законот за употреба на јазицит ...
АКО ВМРО-ДПМНЕ ДЕЛУВА ПОЛИТИЧКИ, БЕЗ РЕАЛНА ЦЕЛ СО АМАНДМАНИТЕ, И ЏАФЕРИ ЌЕ УПОТРЕБИ ПОЛИТИКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

АКО ВМРО-ДПМНЕ ДЕЛУВА ПОЛИТИЧКИ, БЕЗ РЕАЛНА ЦЕЛ СО АМАНДМАНИТЕ, И ЏАФЕРИ ЌЕ УПОТРЕБИ ПОЛИТИКА ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

Целта на поднесените над 35 илјади амандмани на Законот за употреба на јазиците од ВМРО-ДПМНЕ е политичка, не се за подобрување на законот туку за се ...
ТАЛАТ ЏАФЕРИ ВЕЛИ ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ СО 35.000 АМАНДМАНИ ГО БЛОКИРА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ, ЌЕ ВИДИ ШТО ЌЕ ПРАВИ В ПОНЕДЕЛНИК

ТАЛАТ ЏАФЕРИ ВЕЛИ ДЕКА ВМРО-ДПМНЕ СО 35.000 АМАНДМАНИ ГО БЛОКИРА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ, ЌЕ ВИДИ ШТО ЌЕ ПРАВИ В ПОНЕДЕЛНИК

Опозиционата ВМРО-ДПМНЕ во Собранието поднесе околу 35 илјади амандмани во третото читање на Законот за употреба на јазиците, за кој пратениците (по в ...
ВМРО-ДПМНЕ СЕ ВРАЌА ВО СОБРАНИЕТО СО АМАНДМАНИ ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ

ВМРО-ДПМНЕ СЕ ВРАЌА ВО СОБРАНИЕТО СО АМАНДМАНИ ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИТЕ

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати во Собранието на седницата на која ќе се расправа за Законот за употреба на јазици. ВМРО-ДПМНЕ одлучи ...
ТАЛАТ ЏАФЕРИ ГО СТАВИ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ НА ПОВТОРНО ГЛАСАЊЕ В ПОНЕДЕЛНИК

ТАЛАТ ЏАФЕРИ ГО СТАВИ ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ НА ПОВТОРНО ГЛАСАЊЕ В ПОНЕДЕЛНИК

Законот за јазици се враќа по вторпат пред пратениците в понеделник, 29 јануари. Претседателот на Собранието Талат Џафери синоќа го ставил како прва т ...
ОТИДЕ ДРЖАВАТА

ОТИДЕ ДРЖАВАТА

1 На денешен ден, 12 јануари, во 1991 година излезе првата колумна „Сакам да кажам“ во весникот „Вечер“. Не можам да се сетам колку пати до сега во ...
СОБРАНИЕТО ГО ИЗГЛАСА И ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА СВЕДОЦИ, ЗА ЗАКОНОТ ЗА ПУШЕЊЕ НЕ СЕ РАСПРАВАШЕ

СОБРАНИЕТО ГО ИЗГЛАСА И ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА СВЕДОЦИ, ЗА ЗАКОНОТ ЗА ПУШЕЊЕ НЕ СЕ РАСПРАВАШЕ

Собранието ги изгласа и измените на Законот за заштита на сведоци и Законот за престанокот на важење на Законот за Советот за утврдување факти и покре ...
1 2 3 10 / 22 НАПИСИ