Таг: жештина

40% УЧЕСНИЧКИ НЕ ГО ЗАВРШИЈА МАРАТОНОТ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ДОХА ПОРАДИ ТЕШКИ УСЛОВИ

40% УЧЕСНИЧКИ НЕ ГО ЗАВРШИЈА МАРАТОНОТ НА СВЕТСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ДОХА ПОРАДИ ТЕШКИ УСЛОВИ

Кенијката Рут Чепнгетич победи на маратонската трка на Светското првенство во атлетика во Доха, што дури 40% од учесничките не успеаја да ја завршат п ...
ПАРИЗ ВЧЕРА БЕШЕ КАКО БАГДАД ВО ЈУЛИ ОТКАКО БРАН НА ЕКСТРЕМНА ЖЕШТИНА ЈА ПОГОДИ ЕВРОПА

ПАРИЗ ВЧЕРА БЕШЕ КАКО БАГДАД ВО ЈУЛИ ОТКАКО БРАН НА ЕКСТРЕМНА ЖЕШТИНА ЈА ПОГОДИ ЕВРОПА

Париз вчера ја доживеа највисоката температура во својата историја од 42,6 Целзиусови степени, додека нови рекорди беа забележани и во други делови од ...
ВТОР ЖЕЖОК БРАН ЈА ПОГОДИ ЕВРОПА, ХОЛАНДИЈА, БЕЛГИЈА И ФРАНЦИЈА ПРОГЛАСИЈА ЦРВЕНА ТРЕВОГА

ВТОР ЖЕЖОК БРАН ЈА ПОГОДИ ЕВРОПА, ХОЛАНДИЈА, БЕЛГИЈА И ФРАНЦИЈА ПРОГЛАСИЈА ЦРВЕНА ТРЕВОГА

Германија, Белгија и Холандија ги регистрираа највисоките температури во својата историја, откако втор жежок бран за период од еден месец погоди делов ...
ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

ОВОЈ ЈУНИ БЕШЕ НАЈТОПОЛ ИЗМЕРЕН ДОСЕГА, ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШТИНИ ЌЕ БИДАТ ПОЧЕСТИ ВО ИДНИНА, ВЕЛАТ ЕКСПЕРТИТЕ

Овој јуни беше најтопол досега измерен на Земјата, објави Европската сателитска агенција. Податоците покажуваат дека просечните температури во Евро ...
ЕКСТРЕМНИ ЖЕШТИНИ ЈА ПОГОДИЈА ЕВРОПА – ГЕРМАНСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПРЕ ГОЛ МОТОЦИКЛИСТ

ЕКСТРЕМНИ ЖЕШТИНИ ЈА ПОГОДИЈА ЕВРОПА – ГЕРМАНСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗАПРЕ ГОЛ МОТОЦИКЛИСТ

Европските градови преземаат вонредни мерки за да го намалат влијанието на рекордно високите температури за јуни, кои ќе продолжат да растат низ конти ...
ЈАПОНИЈА ПРОГЛАСИ ПРИРОДНА КАТАСТРОФА ОТКАКО 65 ЛУЃЕ ПОЧИНАА ОД ЖЕШТИНИТЕ

ЈАПОНИЈА ПРОГЛАСИ ПРИРОДНА КАТАСТРОФА ОТКАКО 65 ЛУЃЕ ПОЧИНАА ОД ЖЕШТИНИТЕ

Јапонија прогласи состојба на природна катастрофа, откако земјата ја погодија рекордно високи температури, што предизвикаа смрт на 65 луѓе. Портпарол ...
6 / 6 НАПИСИ