Категорија: Дописна мрежа

1 846 847 848 849 850 920 8480 / 9195 НАПИСИ
СЕ ЗАПАЛИ ГОЛЕМА ДИВА ДЕПОНИЈА НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД

СЕ ЗАПАЛИ ГОЛЕМА ДИВА ДЕПОНИЈА НА ВЛЕЗОТ ВО ОХРИД

Во Охрид, кај месноста Маутскер каде што некогаш беше и воено стрелиште, денес се запали големата депонија во која се остава ѓубре, отпад и градежен ш ...
ОПШТИНА КАВАДАРЦИ И ВЛАСТА НЕ ИМ ОДДАДОА ПОЧИТ НА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМОТ

ОПШТИНА КАВАДАРЦИ И ВЛАСТА НЕ ИМ ОДДАДОА ПОЧИТ НА БОРЦИТЕ ПРОТИВ ФАШИЗМОТ

Немаше претставници на Општина Кавадарци и на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ во општинскиот Совет, да положат цвеќе и да им оддадат почит на тиквешк ...
„МАКЕДОНСКИ ШУМИ” СО ДИВА СЕЧА НА ДРВА ЌЕ ГО ЗАГАДИ РЕГИОНАЛНИОТ ВОДОВОД ЛУКАР, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ БАРА ЗАБРАНА

„МАКЕДОНСКИ ШУМИ” СО ДИВА СЕЧА НА ДРВА ЌЕ ГО ЗАГАДИ РЕГИОНАЛНИОТ ВОДОВОД ЛУКАР, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ БАРА ЗАБРАНА

Советот на Општина Кавадарци покрена иницијатива подрачјето на сливот на Стара Река до водоснабдителниот систем Лукар на Кожуф да се прогласи за зашти ...
СО ЗАВРШУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА БАКРАЧЕСКИ ПРОПАЃААТ И  ПРОЕКТИТЕ ПРОТИВ КОИ СЕ БОРЕА ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

СО ЗАВРШУВАЊЕ НА МАНДАТОТ НА БАКРАЧЕСКИ ПРОПАЃААТ И  ПРОЕКТИТЕ ПРОТИВ КОИ СЕ БОРЕА ОХРИДСКИТЕ ЕКОЛОГИСТИ

Грандиозните проекти што беа закана за екологијата и за Охрид пропаднаа. Беа најавувани за време на мандатот на сè уште актуелниот градоначалник Никол ...
ВО КУМАНОВСКО СЕ ПЛАНИРА ОТВОРАЊЕ РУДНИК 10 ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД КАЗАНДОЛ, ГРАЃАНИТЕ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ

ВО КУМАНОВСКО СЕ ПЛАНИРА ОТВОРАЊЕ РУДНИК 10 ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД КАЗАНДОЛ, ГРАЃАНИТЕ ЌЕ БАРААТ РЕФЕРЕНДУМ

Кумановци се плашат дека наскоро ќе соочат со големи последици од загадување на животната средина со тешка индустрија ако во близина на градот се отво ...
ВАЛАНДОВО ЌЕ СОБИРА ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ, ДОЈРАН НА 18 ЈУНИ ЌЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ

ВАЛАНДОВО ЌЕ СОБИРА ПОТПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ, ДОЈРАН НА 18 ЈУНИ ЌЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ

Иницијативата за референдум  против рудници со собирање потписи помина  во општина Валандово . Доцна синоќа Советот на општината со 8 гласа ЗА, дон ...
НЀ ЛАЖАТ И НЀ КОРИСТАТ САМО ЗА ИЗБОРИ, СЕ ПОЖАЛИЈА РОМИТЕ ОД БИТОЛА

НЀ ЛАЖАТ И НЀ КОРИСТАТ САМО ЗА ИЗБОРИ, СЕ ПОЖАЛИЈА РОМИТЕ ОД БИТОЛА

Лажени сме од сите партии и нè лажат и нè користат само за време на избори, а потоа ќе ги снема, го искритикува односот на политичките партии кон ромс ...
ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

ИСТРАГА ЗА СПАЛУВАЊЕТО ОПАСЕН ОТПАД ОД УВОЗ И НЕИНВЕСТИРАЊЕТО ВО ДРИСЛА ПРИОРИТЕТ ЗА НОВАТА ВЛАДА

Приоритет за расчистување на новата Влада ќе бидат сомнежите околу концесијата и работењето на депонијата „Дрисла“ посебно п ...
ПРОПАДНАА ОБИДИТЕ НА ТАЛЕСКИ ДА СНИМИ ФИЛМ ЗА СВОЕТО ВЛАДЕЕЊЕ СО ОПШТИНА БИТОЛА

ПРОПАДНАА ОБИДИТЕ НА ТАЛЕСКИ ДА СНИМИ ФИЛМ ЗА СВОЕТО ВЛАДЕЕЊЕ СО ОПШТИНА БИТОЛА

Пропаднаа обидите на битолскиот градоначалник Владимир Талески да го овековечи времето на своето владеење со Битола преку снимање на документарен филм ...
РОМИТЕ ВО ПРИЛЕПСКА ТРИЗЛА ЗАТРУПАНИ ВО ЃУБРЕ И БОЛЕСТИ

РОМИТЕ ВО ПРИЛЕПСКА ТРИЗЛА ЗАТРУПАНИ ВО ЃУБРЕ И БОЛЕСТИ

Да се дегетоизира прилепската населба Тризлa со инвестирање во градба на станбени згради или индивидуални објекти за живеење на загрозените ромски сем ...
1 846 847 848 849 850 920 8480 / 9195 НАПИСИ