Таг: актери

1 216 / 16 НАПИСИ
ЧЕТВОРИЦА ВРАБОТЕНИ ОД НАРОДНИОТ ТЕАТАР ВО БИТОЛА ИМААТ КОРОНАВИРУС, ОД НИВ ДВАЈЦА АКТЕРИ

ЧЕТВОРИЦА ВРАБОТЕНИ ОД НАРОДНИОТ ТЕАТАР ВО БИТОЛА ИМААТ КОРОНАВИРУС, ОД НИВ ДВАЈЦА АКТЕРИ

Четворица вработени во Народниот театар од Битола, меѓу кои двајца познати битолски актери,  се разболеа од ковид-19 и веќе се во изолација. Директоро ...
ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

ПРВАТА ПРЕМИЕРА ВО СТОБИ ПРЕД 26 ГОДИНИ ЈА ИГРАВМЕ СО ЗМИИ И ГУШТЕРИ, ВЕЛАТ АКТЕРИТЕ ОД ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР

Театарот во археолошкиот локалитет Стоби го оживеавме по две илјади години. Во првите денови таму друштво ни правеа змиите и гуштерите, а комарците ос ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЀ УНИШТУВА, РЕАГИРААТ АКТЕРИТЕ ОД КУМАНОВСКИ ТЕАТАР ЗА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЀ УНИШТУВА, РЕАГИРААТ АКТЕРИТЕ ОД КУМАНОВСКИ ТЕАТАР ЗА ГОДИШНАТА ПРОГРАМА

Актерите од Кумановскиот театар (Македонска драма) се незадоволни од Годишната програма на Министерството за култура за 2018, според која добиле средс ...
ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

Драмски театар не е отпад за да собира глумци со сомнителен квалитет, вели в.д. директорот Сашо Тасевски, по притисокот од партиски кадри да направи т ...
„ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАСЕН“ НА МНТ ПОБЕДИ НА ФЕСТИВАЛ ВО ЗАГРЕБ

„ЖИВОТОТ Е ПРЕКРАСЕН“ НА МНТ ПОБЕДИ НА ФЕСТИВАЛ ВО ЗАГРЕБ

„Животот е прекрасен“ во режија на Александар Морфов на Македонскиот народен театар (МНТ) е најдобра претстава, а Николина Кујача и Никола Ристановски ...
ЈЕЛЕНА ЖУГИЌ И ЈОВИЦА МИХАЈЛОВСКИ НАЈДОБРИ АКТЕРИ ГОДИНАВА НА „ЧЕРНОДРИНСКИ“

ЈЕЛЕНА ЖУГИЌ И ЈОВИЦА МИХАЈЛОВСКИ НАЈДОБРИ АКТЕРИ ГОДИНАВА НА „ЧЕРНОДРИНСКИ“

Јелена Жугиќ е наградена за најдобра женска улога за д-р Ката во претставата „Трудна приказна„ на театар Комедија, а Јовица Михајловски за Шајлок во „ ...
1 216 / 16 НАПИСИ