Таг: ИПА

ОПШТИНИТЕ БИТОЛА И РЕСЕН НАБАВИЈА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА И СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ ПРЕКУ ЕВРОПСКИ ФОНДОВИ

ОПШТИНИТЕ БИТОЛА И РЕСЕН НАБАВИЈА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА И СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ ПРЕКУ ЕВРОПСКИ ФОНДОВИ

По две возила од кои едното минибус, а другото автомобил на електричен погон и станица за полнење набавија Општините Битола и Ресен, како и две грчки ...
СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ЌЕ СЕ РАЗВИВА ТУРИСТИЧКИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА БИСЛИМСКА КЛИСУРА

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ ЌЕ СЕ РАЗВИВА ТУРИСТИЧКИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА БИСЛИМСКА КЛИСУРА

Со проект преку Североисточниот плански регион (СИПР) ќе се развива туристичкиот потенцијал на Бислимска клисура на реката Пчиња. Средствата во висина ...
БОЛНИЦАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ ДОБИЕ ЦЕНТАР ЗА ДИЈАБЕТ

БОЛНИЦАТА ВО ГЕВГЕЛИЈА ЌЕ ДОБИЕ ЦЕНТАР ЗА ДИЈАБЕТ

Општата болница во Гевгелија ќе добие нова хируршка сала, а во тек е реновирање на Кабинетот за дијабет, биохемиската лабораторија и болничката аптека ...
8 МИЛИОНИ ЕВРА ОД СВЕТСКА БАНКА ЗА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО ОПШТИНИТЕ

8 МИЛИОНИ ЕВРА ОД СВЕТСКА БАНКА ЗА КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ ВО ОПШТИНИТЕ

Министерството за финансии во петокот распиша јавен оглас на кој општините ќе можат да аплицираат за пари во рамки на Проектот за подобрување на општи ...
РАДОВИШ ДОБИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ОД ЕВРОПСКИ ПАРИ

РАДОВИШ ДОБИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ОД ЕВРОПСКИ ПАРИ

Нема да се загадува Радовишка река, а нивите од радовишкото поле нема да се наводнуваат со нечиста вода, рече премиерот Зоран Заев кој заедно со евроа ...
100 НЕРЕГУЛИРАНИ ДЕПОНИИ ИМА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

100 НЕРЕГУЛИРАНИ ДЕПОНИИ ИМА ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

Во Пелагонискиот регион има 100 нерегулирани депонии кои имаат големи и тешки влијанија врз животната средина, вели Христос Цомпанидис, член на конзор ...
НА МАКЕДОНИЈА Ѝ СЕ ПОТРЕБНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ, ВОДОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИИ, ПОКАЖА НАЦИОНАЛНАТА СТУДИЈА ЗА ВОДИ

НА МАКЕДОНИЈА Ѝ СЕ ПОТРЕБНИ 1,3 МИЛИЈАРДИ ЕВРА ЗА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ, ВОДОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИИ, ПОКАЖА НАЦИОНАЛНАТА СТУДИЈА ЗА ВОДИ

  Македонија треба да вложи 1,35 милијарди евра во пречистителни станици, водоводни и канализациски системи во наредните 21 година. Ова е глав ...
НЕМА ОПШТИНА ШТО НЕ КОРИСТИ ПАРИ ОД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЕЛЕЗИ

НЕМА ОПШТИНА ШТО НЕ КОРИСТИ ПАРИ ОД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЕЛЕЗИ

Привилегија на нашата земја е што не постои општина која не е опфатена барем со една програма за прекугранична соработка финансирана од европските фон ...
ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

ПО 20 ГОДИНИ ПАУЗА ПОЧНА ДА СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ВО СТРУМИЦА

Германската компанија „Вете Е“ заедно со македонската „Вардар градба“ ги почнаа работите за изградба на пречистителната станица во Струмица, каде ќе с ...
9 / 9 НАПИСИ