Таг: Министерство за култура

1 19 20 21 22 210 / 213 НАПИСИ
ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ЗАБРАНЕТ ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Фолк фест Валандово нема да се одржи викендов како што беше планирано, дознава САКАМДАКАЖАМ.МК. Причината е забраната од ЗАМП до медиумите да не емиту ...
ОД  САБОТА ЗАБРАНА И ЗА ЕМИТУВАЊЕ СРПСКА МУЗИКА

ОД САБОТА ЗАБРАНА И ЗА ЕМИТУВАЊЕ СРПСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП), на барање на Организацијата на српските музички автори СОКОЈ, им забрани јавно емитување ...
ЗА СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НЕМА ДРУГА САЛА ОСВЕН „ЗЛАТНИОТ ТЕАТАР“ МНТ

ЗА СКОПЈЕ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ НЕМА ДРУГА САЛА ОСВЕН „ЗЛАТНИОТ ТЕАТАР“ МНТ

Скопскиот џез фестивал се огласи со Фејсбук статус по најразличните негативни реакциите на социјалните мрежи дека фестивалот годинава ќе се одржува во ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПРЕСЕЧЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАБРАНИ ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) од полноќ забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Причината на ...
СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

СОКОМ-МАП БАРА БЕТИ ДА МУ ЈА ОДЗЕМЕ ЛИЦЕНЦАТА НА ЗАМП ЗА ДА СЕ ЕМИТУВА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Oрганизацијата СОКОМ-МАП, основана од Сојузот на композиторите на Македонија – СОКОМ, го повика Министерството за култура итно да му  ја одземе лиценц ...
ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Забраната стартува од в ...
МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА ПРОПАЃААТ ОТИ НЕМА СЛУЖБА ЗА КОРНЕЊЕ НА ТРЕВАТА

МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА ПРОПАЃААТ ОТИ НЕМА СЛУЖБА ЗА КОРНЕЊЕ НА ТРЕВАТА

Состојбата на мозаиците во античкиот локалитет Хераклеја е алармантна, покажа ендоскопското снимање чија втора фаза заврши деновие во Битола. По извеш ...
СЕ РАСПАЃААТ СТАРИТЕ КОНЗУЛАТИ ВО БИТОЛА

СЕ РАСПАЃААТ СТАРИТЕ КОНЗУЛАТИ ВО БИТОЛА

Во Битола, град кој се гордее со своето конзулско минато, во строгото градско јадро се распаѓаат некогашните британски и српски конзулат. Фасадите на ...
КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД 2013 СЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО, ПОРТА МАКЕДОНИЈА И МАЈКА ТЕРЕЗА

Музејот на ВМРО и музеј на жртвите од комунизмот со Порта Македонија, како и Спомен куќата на Мајка Тереза се единствените нови објекти во центарот на ...
МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ЌЕ ПЛАТИ КАЗНА ОТИ НЕ ЈА ОБЕЛЕЖАЛА ПОРТА МАКЕДОНИЈА КАКО СПОМЕНИК

Приведувањето и покренувањето кривични пријави за учесниците на Шарената револуција за нанесување штета на објекти кои се прогласени за културно насле ...
1 19 20 21 22 210 / 213 НАПИСИ