Таг: Струмица

1 2 3 28 10 / 275 НАПИСИ
ШАХОВСКИ ТАЛЕНТИ ОД СТРУМИЦА ЌЕ НАСТАПАТ НА СВЕТСКО И ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО, НА ПЛОШТАДОТ ИГРАА СО МИНУВАЧИ И ГО ПРОМОВИРАА ОВОЈ СПОРТ

ШАХОВСКИ ТАЛЕНТИ ОД СТРУМИЦА ЌЕ НАСТАПАТ НА СВЕТСКО И ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО, НА ПЛОШТАДОТ ИГРАА СО МИНУВАЧИ И ГО ПРОМОВИРАА ОВОЈ СПОРТ

Македонските шампиони во шах од Струмица во категориите до 8 и 10 години кои ќе земат учество на Светското првенство во Египет и Европското во Романиј ...
НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ ОД БОРБА СЀ ДОДЕКА НЕ СЕ ЗАТВОРИ ПРАШАЊЕТО ЗА ИЛОВИЦА, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ ПОЧНАА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИК

НЕ СЕ ОТКАЖУВАМЕ ОД БОРБА СЀ ДОДЕКА НЕ СЕ ЗАТВОРИ ПРАШАЊЕТО ЗА ИЛОВИЦА, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ ПОЧНАА ДА СОБИРААТ ПОТПИСИ ПРОТИВ РУДНИК

Не се откажуваме се додека не се заврши работата и затвори прашањето со потенцијалниот рудник за бакар и злато „Иловица-Штука“ на планината Огражден, ...
ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 6 ПЛАСТИКОМАТИ И 20 ПОЛУПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ

ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ 6 ПЛАСТИКОМАТИ И 20 ПОЛУПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ

Во Струмица почнаа да се поставуваат пластикомати каде ќе може да се депонираат пластични шишиња, а за возврат ќе се добиваат пари преку посебна аплик ...
НАЈОПАСНИ СЕ КРИУМЧАРИТЕ НА МИГРАНТИ КОИ НЕ ЗАСТАНУВААТ НА ЗНАКОТ СТОП, ВЕЛАТ ОД МЕШАНИТЕ ПАТРОЛИ НА ФРОНТЕКС НА ГРЧКАТА ГРАНИЦА

НАЈОПАСНИ СЕ КРИУМЧАРИТЕ НА МИГРАНТИ КОИ НЕ ЗАСТАНУВААТ НА ЗНАКОТ СТОП, ВЕЛАТ ОД МЕШАНИТЕ ПАТРОЛИ НА ФРОНТЕКС НА ГРЧКАТА ГРАНИЦА

До крајот на годинава, околу 110 полицајци од земјите-членки на ЕУ ќе им помагаат на домашните полициски службеници во обезбедувањето на границата со ...
РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО НЕМА ДА ИМА, МИЦКОСКИ НЕМА ПРАВО ДА ЗБОРУВА ОТИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДАДЕ КОНЦЕСИИТЕ, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

РУДНИЦИ ВО СТРУМИЧКО НЕМА ДА ИМА, МИЦКОСКИ НЕМА ПРАВО ДА ЗБОРУВА ОТИ ВМРО-ДПМНЕ ГИ ДАДЕ КОНЦЕСИИТЕ, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски денеска кажа дека рудници во Струмичко нема да има. На следната владина седница, како што кажа, Министерството за економи ...
ВЛАДАТА ДА НЕ ДОЗВОЛИ ОТВОРАЊЕ НА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА-ШТУКА, БАРАА АКТИВИСТИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО СТРУМИЦА

ВЛАДАТА ДА НЕ ДОЗВОЛИ ОТВОРАЊЕ НА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА-ШТУКА, БАРАА АКТИВИСТИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО СТРУМИЦА

Ако се отвори рудник, овој зеленчук во Струмичко нема да го има, а оваа коса што ја држам е симболика дека рудникот сите ќе нè покоси, им рече струмич ...
КРЕШНИК БЕКТЕШИ ЈА ИЗЛАЖАЛ ЦЕЛА ВЛАДА ДА ГЛАСА ЗА СПОЈУВАЊЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА РУДНИЦИТЕ СО НЕПОСТОЕЧКА ОДЛУКА, ВЕЛАТ СПАСОВСКИ, ШУКОВА И ПЕТРОВСКА

КРЕШНИК БЕКТЕШИ ЈА ИЗЛАЖАЛ ЦЕЛА ВЛАДА ДА ГЛАСА ЗА СПОЈУВАЊЕ НА КОНЦЕСИИТЕ ЗА РУДНИЦИТЕ СО НЕПОСТОЕЧКА ОДЛУКА, ВЕЛАТ СПАСОВСКИ, ШУКОВА И ПЕТРОВСКА

Министерот за економија Крешник Бектеши ја измамил Владата, премиерот Димитар Ковачевски и министрите дека Управен суд донел одлука за спојување на ко ...
„МОРА ДА ГО СОПРЕМЕ РУДНИКОТ ПРЕД ДА НЀ СОТРЕ“, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ В САБОТА ЌЕ ЈА БЛОКИРААТ СТРУМИЦА

„МОРА ДА ГО СОПРЕМЕ РУДНИКОТ ПРЕД ДА НЀ СОТРЕ“, ЕКО-АКТИВИСТИТЕ В САБОТА ЌЕ ЈА БЛОКИРААТ СТРУМИЦА

„Парче своина, од дедовци и прадедовци, која давала и ќе дава живот“, „Мора да го сопреме пред да нè сотре“, „Животот на струмичката котлина зависи од ...
СТРУМИЦА ДОБИ ПРВ КЛУБ ЗА ПОМОШ И ПОДДРШКА НА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДРОМ И НА НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

СТРУМИЦА ДОБИ ПРВ КЛУБ ЗА ПОМОШ И ПОДДРШКА НА ДЕЦА СО ДАУНОВ СИНДРОМ И НА НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

Струмица доби клуб за помош и поддршка на деца и млади со Даунов синдром, кој ќе функционира секој работен ден во неделата. Во клубот, лицата преку во ...
КОЛКУ ПОВЕЌЕ ПРАКТИЧНА НАСТАВА, ТОЛКУ ПОДОБРО ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИЛИ ЗА ОТВОРАЊЕ БИЗНИС, ВЕЛАТ СТРУМИЧКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ СО ДУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

КОЛКУ ПОВЕЌЕ ПРАКТИЧНА НАСТАВА, ТОЛКУ ПОДОБРО ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИЛИ ЗА ОТВОРАЊЕ БИЗНИС, ВЕЛАТ СТРУМИЧКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ СО ДУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

Струмичките средношколци вклучени во дуалното образование не го кријат своето задоволство од зголемениот фонд на часови за практична настава. Според н ...
1 2 3 28 10 / 275 НАПИСИ