Таг: зграда

1 2 3 10 10 / 100 НАПИСИ
ЗАТВОРЕНА ПАТЕКАТА КАЈ ЗГРАДАТА НА „ТЕХНОМЕТАЛ-ВАРДАР“ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ, ПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА ДА СТАНЕ ХОТЕЛ

ЗАТВОРЕНА ПАТЕКАТА КАЈ ЗГРАДАТА НА „ТЕХНОМЕТАЛ-ВАРДАР“ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ, ПОЧНАА ГРАДЕЖНИТЕ РАБОТИ ЗА ДА СТАНЕ ХОТЕЛ

Со лимени тараби заградена е пешачката патеката за движење од плоштадот ВМРО покрај зградата на „Технометал-Вардар“, за да се излезе на улица Македони ...
БРИТАНСКАТА ВЛАДА ГИ БЛОКИРАШЕ ПЛАНОВИТЕ ЗА УРИВАЊЕ ПРОДАВНИЦА ВО РЕЧИСИ ЕДЕН ВЕК СТАРА ЗГРАДА ВО ЛОНДОН

БРИТАНСКАТА ВЛАДА ГИ БЛОКИРАШЕ ПЛАНОВИТЕ ЗА УРИВАЊЕ ПРОДАВНИЦА ВО РЕЧИСИ ЕДЕН ВЕК СТАРА ЗГРАДА ВО ЛОНДОН

„Маркс енд Спенсер“ не смее да ја урива и преуредува својата препознатлива продавница во централен Лондон, откако државниот секретар ги блокираше вакв ...
В ЗАТВОР ЌЕ МИ БЕШЕ ПОДОБРО ОТКОЛКУ ДОМА, ВЕЛИ БИТОЛЧАНКАТА СО ПАРАЛИЗА КОЈА ПО 2 ГОДИНИ СТАНАРИТЕ НА РАЦЕ ЈА ИЗНЕСОА ЗА ДА ОДИ НА ЗАБАР, ЗАШТО ВО СОЦИЈАЛНАТА ЗГРАДА НЕ Е ПОПРАВЕН ЛИФТОТ

В ЗАТВОР ЌЕ МИ БЕШЕ ПОДОБРО ОТКОЛКУ ДОМА, ВЕЛИ БИТОЛЧАНКАТА СО ПАРАЛИЗА КОЈА ПО 2 ГОДИНИ СТАНАРИТЕ НА РАЦЕ ЈА ИЗНЕСОА ЗА ДА ОДИ НА ЗАБАР, ЗАШТО ВО СОЦИЈАЛНАТА ЗГРАДА НЕ Е ПОПРАВЕН ЛИФТОТ

„Во затворот во Шутка да бев поарно ќе ми беше, барем еднаш во денот ќе ме вадеа надвор“, рече Соња Димитриевска, 38-годишна битолчнака со целебрална ...
СИЛНА ЕКСПЛОЗИЈА УНИШТИ ЗГРАДА ВО ЦЕНТАРОТ НА ПАРИЗ, НАЈМАЛКУ 16 ПОВРЕДЕНИ

СИЛНА ЕКСПЛОЗИЈА УНИШТИ ЗГРАДА ВО ЦЕНТАРОТ НА ПАРИЗ, НАЈМАЛКУ 16 ПОВРЕДЕНИ

Најмалку 16 луѓе се повредени, од кои седум сериозно во голема експлозија во центарот на Париз. Експлозијата се случи во зграда близу црквата „Вал де ...
ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

ЖЕНА СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА ДВЕ ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОД СТАНОТ ВО СОЦИЈАЛНА ЗГРАДА ВО БИТОЛА БИДЕЈЌИ ДРЖАВАТА НЕ ГО ПОПРАВА ЛИФТОТ

38-годишна жена со церебрална парализа од Битола скоро две години не може да излезе од својот стан ниту да оди на лекар, затоа што во зградата со соци ...
КОНЕЧНО ИСЧИСТЕНА ДЕПОНИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ПОРАНЕШЕН „ТЕХНОМЕТАЛ-ВАРДАР“ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

КОНЕЧНО ИСЧИСТЕНА ДЕПОНИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ПОРАНЕШЕН „ТЕХНОМЕТАЛ-ВАРДАР“ ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ

Просторот околу зградата на поранешнaта фирма „Технометал-Вардар“ во најстрогиот центар на Скопје конечно е исчистена. Повеќе од една година овој прос ...
РИД ОД ЗЕМЈА ЗАРАДИ ИЗГРАДБА НА ЗГРАДА ЦЕЛ МЕСЕЦ СЕ ТРУПА ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ, ВЛАСТА НЕ РЕАГИРА

РИД ОД ЗЕМЈА ЗАРАДИ ИЗГРАДБА НА ЗГРАДА ЦЕЛ МЕСЕЦ СЕ ТРУПА ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ, ВЛАСТА НЕ РЕАГИРА

Цел месец се трупа rидот од земја во центарот на Скопје во близина на ТЦ „Џамбо“, а Општина Центар не реагира. Градежник заради изградба на зграда коп ...
ПРОПАДНА УЛИЦАТА 9 МАЈ ЗАД СКОПСКА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ПОРАДИ ГРАДИЛИШТЕТО ЗА НОВА ЗГРАДА

ПРОПАДНА УЛИЦАТА 9 МАЈ ЗАД СКОПСКА УНИВЕРЗАЛНА САЛА ПОРАДИ ГРАДИЛИШТЕТО ЗА НОВА ЗГРАДА

Пропадна улицата 9 Мај зад Универзална сала во Скопје поради градежните работи за нова зграда. Од градилиштето за зградата блокирана е пола улица, заш ...
ДИВОГРАДБАТА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ НА ПЛАСТИЧАРСКА Е ПРЕД ВСЕЛУВАЊЕ, ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ВЕЛАТ ДЕКА МВР НЕ ИМ ПРАЌА АСИСТЕНЦИЈА ЗА ДА ЈА УРНАТ

ДИВОГРАДБАТА НА ДРЖАВНО ЗЕМЈИШТЕ НА ПЛАСТИЧАРСКА Е ПРЕД ВСЕЛУВАЊЕ, ОД ОПШТИНА ЦЕНТАР ВЕЛАТ ДЕКА МВР НЕ ИМ ПРАЌА АСИСТЕНЦИЈА ЗА ДА ЈА УРНАТ

Дивоградбата на државно земјиште на Пластичарска улица во Скопје веќе е изградена и е објект пред вселување. Општина Центар пет месеци ниту ја стопира ...
ПОЧНУВА ДА СЕ ГРАДИ 5-КАТНИЦАТА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“, ПОСЛЕДНАТА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА СКОПЈЕ

ПОЧНУВА ДА СЕ ГРАДИ 5-КАТНИЦАТА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“, ПОСЛЕДНАТА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА СКОПЈЕ

Зграда на пет ката наскоро ќе никне во паркот кај хотел „Јадран“ во строгиот центар на Скопје. Парцелата веќе е заградена со метална ограда и поставен ...
1 2 3 10 10 / 100 НАПИСИ