Таг: Министерство за финансии

1 4 5 6 7 8 10 60 / 95 НАПИСИ
МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и кам ...
НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ИЗБОРИ, ТУКУ ЗА РАБОТА, КАЖА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ИЗБОРИ, ТУКУ ЗА РАБОТА, КАЖА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ

Премиерот Зоран Заев апелираше до компаниите да прават храбри бизнис планови и да инвестираат во развој на економијата оваа година. Тој кажа дека граѓ ...
ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

ФИЛИПЧЕ ПРЕГОВАРА СО ТЕВДОВСКИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БУЏЕТОТ ЗА РЕТКИ БОЛЕСТИ

Зголемување на средствата за набавка на лекови за ретки болести и промена на законската регулатива за да се обезбеди континуирана грижа за овие пациен ...
КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ДЕЛИ БОНУСИ, А ВРАЌА ДОЛГОВИ СО ПАРИ ОД РЕБАЛАНСОТ

КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ДЕЛИ БОНУСИ, А ВРАЌА ДОЛГОВИ СО ПАРИ ОД РЕБАЛАНСОТ

Клиниката за гинекологија и акушерство во Скопје линеарно поделила бонуси на сите вработени, а доби екстра 20 милиони денари преку Фондот за здравство ...
ЗАКОНОТ ЗА ХАРТИИ ОД ВРЕДНОСТ ЌЕ СЕ ЗАМЕНИ СО ДВА НОВИ

ЗАКОНОТ ЗА ХАРТИИ ОД ВРЕДНОСТ ЌЕ СЕ ЗАМЕНИ СО ДВА НОВИ

Закон за хартии од вредност ќе биде заменет со два нови закони, односно со закон за финансиски инструменти и закон за проспекти за хартии од вредност ...
СОБРАНИЕТО ИЗГЛАСА ПРЕНАМЕНА НА 26 МИЛИОНИ ЕВРА ОД БУЏЕТОТ ЗА ИСПЛАТА НА ЗАОСТАНАТИ ДОЛГОВИ

СОБРАНИЕТО ИЗГЛАСА ПРЕНАМЕНА НА 26 МИЛИОНИ ЕВРА ОД БУЏЕТОТ ЗА ИСПЛАТА НА ЗАОСТАНАТИ ДОЛГОВИ

Собранието ја изгласа Предлог-одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите на Владата со ...
ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК ЗА ОНИЕ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2019 ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК ЗА ОНИЕ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2019 ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

Скалесто зголемување на персоналниот данок на доход ќе се применува од први јануари 2019 година, најави министерот за финансии Драган Тевдовски на ден ...
АКЦИЗАТА ЗА НАФТАТА ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА ТРИ ДЕНАРИ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ УПОТРЕБАТА НА ДИЗЕЛ ГОРИВА, КАЖА ТЕВДОВСКИ

АКЦИЗАТА ЗА НАФТАТА ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА ТРИ ДЕНАРИ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ УПОТРЕБАТА НА ДИЗЕЛ ГОРИВА, КАЖА ТЕВДОВСКИ

Зголемување на акцизата за нафта за три денари е предвидено со предлог буџетот за 2018 година, за кој што во тек е јавна расправа во Министерство за ф ...
БУЏЕТОТ ЗА 2018 ПРВО НА ЈАВНА РАСПРАВА, ПА ПОТОА ВО СОБРАНИЕ

БУЏЕТОТ ЗА 2018 ПРВО НА ЈАВНА РАСПРАВА, ПА ПОТОА ВО СОБРАНИЕ

Јавна расправа за предлог-буџетот за 2018 година ќе има во четврток, а потоа тој ќе биде доставен до Владата изјави министерот за финансии Драган Тевд ...
ДРЖАВАТА ДОЛЖИ 3,87 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, А ЈАВНИОТ ДОЛГ Е 4,69 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

ДРЖАВАТА ДОЛЖИ 3,87 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, А ЈАВНИОТ ДОЛГ Е 4,69 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Јавниот долг заклучно со 30 септември годинава изнесува 4,69 милијарди евра или 45,8 проценти од бруто домашниот производ (БДП), а државниот долг изне ...
1 4 5 6 7 8 10 60 / 95 НАПИСИ